4 metode prin care poți obține monedă digitală?

,

În articolul trecut, ți-am arătat că mineritul de monede digitale nu este doar un mod prin care poți obține monedă digitală, ci stă la baza acestui sistem alternativ de tranzacționare.
Dar hai să vedem și alte metode prin care poți să obții monedă digitală.

1) Obține Monedă Digitală Direct de la Robinet

obtine moneda digitala de la robinetProbabil te întrebi ce vrea să însemne asta sau unde găsești un astfel de robinet. Ei bine, faucet-urile digitale (așa le poți găsi pe Internet) sunt de fapt niște site-uri care oferă monedă digitală gratuit pentru a atrage vizitatori. Prin acest robinete picură criptomonedă în loc de apă.

Spun picură pentru că utilizatorii primesc criptomonedă la anumite intervale de timp, de a aici și numele de robinet digital.

Ok, dar de ce mi-ar da cineva bani doar ca să îi vizitez site-ul nu-i așa?

Cum se obțin criptomonede de la robinet?

În sistem sunt implicate 3 părți: cei care vor să își facă reclamă pe un site, proprietarul site-ului și tu.

Cei care vor să își facă reclamă pe un site la un anumit produs, îi plătesc deținătorului site-ului o sumă de bani. Această sumă de bani este plătită pentru o mie de afișări ale reclamei (CPM – cost pe mia de afișări).

Așadar, cu cât proprietarul site-ului aduce mai mulți utilizatori care îi văd reclama, cu atât primește mai mulți bani. Iar tu ești recompensat doar vizitând site-ul. În acest fel toată lumea este mulțumită: cei care fac reclamă au mai mulți potențiali clienți, proprietarul site-ului câștigă bani, iar tu poți obține monedă digitală gratis, practic tot bani.

Unde găsesc robinete de monedă digitală?

Următoarea întrebare firească ar fi: „Unde găsesc robinete?” nu-i așa? Ai mai jos o listă cu câteva site-uri de unde poți obține monedă digitală. De asemenea, poți scrie pe Google „cryptocurrency faucets”, „crypto faucets list”  și vei găsi o mulțime de astfel de site-uri.

Câteva site-uri de unde poți obține monedă digitală:

Înainte de a începe să îți planifici excursia pe o insulă exotică, trebuie să te anunț că recompensele nu sunt extrem de mari. La început se dădeau multe monede gratis pentru a promova acest nou sistem de tranzacționare, dar cu timpul numărul lor a scăzut. Poți obține monedă digitală înscriindu-te pe mai multe site-uri de acest gen, astfel câștigul va fi mai mare.

2) Vinzi produse sau servicii

O a doua metodă de a obține monedă digitală este să vinzi produse sau servicii. Așa a și avut loc explozia Bitcoin, când s-a cumpărat prima pizza cu bitcoin, acea pizza ajungând într-o vreme la valoarea de 11 milioane de euro.

Unde poți să vinzi lucruri sau servicii și să primești monede digitale?

Un prim loc ar fi platformele online destinate special pentru așa ceva. Câteva din cele mai cunoscute sunt Fibbr, Bittify sau Bitcoin Classifieds. Dacă dorești să vinzi obiecte de lux precum diamante sau chiar insule, BitPremier este locul ideal pentru așa ceva.

Un alt loc ar fi forumurile. Aici găsești oameni pasionați de lumea monedelor digitale cărora le place faptul că pot folosi monedele strânse. De aceea forumurile sunt și ele un loc ideal unde poți găsi cumpărători interesați. Unul din cele mai cunoscute forumuri, cel pe care s-a și tranzacționat acea pizza, este BitcoinTalk și ți-l recomand cu încredere.

De obicei produsele tranzacționate nu sunt foarte scumpe, dar au fost și excepții. O familie din Texas de exemplu, și-a vandut Porsche-ul pentru 300 bitcoin, iar un canadian și-a pus casa la vânzare pentru monede digitale.

3) Cumperi monede digitale

cumpara moneda digitalaPoți obține monede digitale în mod direct, cumpărându-le. Există platforme special destinate acestui schimb de bani reali vs monedă digitală sau moneda digitală vs bani reali.

BitcoinRomania, Bter, Cryptonator sunt doar câteva exemple de astfel de platforme. Poți găsi foarte ușor diverse platforme scriind pe Google ”cryptocurrency exchange” sau ”numele monedei exchange”.

Aceste platforme funcționează exact ca o casă de schimb valutar, doar că primești monedă digitală în schimb.

4) Săpatul după monede

A patra modalitate de a obține monedă digitală este mineritul. Ți-am spus într-unul din articolele trecute că îți poți folosi calculatorul pentru a obține criptomonede.

Pentru Bitcoin, mineritul de unul singur a devenit puțin mai dificil, de aceea este mult mai rentabil să te asociezi cu alții pentru a obține monedă digitală într-un timp mult mai scurt.

A cam trecut vremea în care cu un simplu laptop puteai obține sute de monede digitale într-un timp foarte scurt. O dată ce rețeaua de mineri s-a extins, dificultatea rezolvării ecuațiilor matematice a devenit din ce în ce mai dminare moneda digitalaificilă.

Așa că, alternativa ar fi să îți cumperi echipamente specializate pentru minerit sau să te grupezi cu alți mineri în mining pools.

Sună cam rău, nu-i așa? Cam prea mare bătaie de cap.

Se pare că unii oameni s-au gândit să îți facă viața de miner mai ușoară. Pentru moneda digitală MCoin există echipamente speciale de minerit care se pot închiria să mineze singure.

Astfel că tu nu mai trebuie să stai să citești zeci de tutoriale pe net, nu mai trebuie să înveți cum funcționează tot felul de programe, ci pur și simplu închiriezi un echipament care îți produce monedă digitală, iar tu nu faci nimic pentru asta.  E ca și cum ți-ai angaja propriul tău miner care îți produce bani.

Nu spun că este în dezavantajul tău să te apuci de minerit. Cu siguranță că dacă vei citi foarte mult și mai ales dacă ești pasionat de lumea IT, vei putea mina de unul singur. Însă depinde dacă ai timpul necesar să te apuci de învățat sau dacă într-adevăr ești pasionat și ești curios să afli mai multe despre minerit.

Dacă nu ai timp și vrei doar să obții monedă digitală pe care apoi să o vinzi când va crește sau să cumperi ceva cu ea, atunci probabil că îți va conveni mai mult varianta în care să închiriezi echipamentul și să uiți de-o grijă.

După cum vezi există  destule metode de a obține monedă digitală, unele gratuite, iar pt altele trebuie să plătești, dar și câștigul e pe măsură.

Tu prin care metodă obții monedă digitală? Aștept răspunsul tău într-un comentariu!

Ți-a plăcut articolul? Ai prieteni care vor monedă digitală? Împarte cu ei!

Ai o întrebare? Lasă un comentariu mai jos:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.