5 tineri antreprenori de succes fac afaceri cu bitcoin

antreprenori bitcoin

Studii recente arată că tinerii, în special cei între 18 și 24 de ani sunt foarte înclinați să cumpere monede Bitcoin în viitorul apropiat. Acest lucru era oarecum de așteptat, însă totodată am fost mirat când am citit prima dată despre antreprenori sub 20 de ani care folosesc criptomonede.

Era de așteptat pentru că tinerii sunt de obicei primii care vor să încerce noile tehnologii. Însă m-a surprins faptul că deși această tehnologie are origini misterioase, iar viitorul ei este încă privit cu scepticism de către unii oameni, tinerii se declară interesați de această monedă.

Ba mai mult decât atât, unii lansează startup-uri cu această monedă, finanțează cluburi de educare în privința criptomonedelor sau acceptă moneda digtală pentru a-și crește în mod semnificativ cifra de afaceri.

Hai să vedem cine sunt acești tineri curajoși antreprenori și ce cum folosesc moneda digitală în afacerile lor.

5) Antreprenor Bitcoin la 9 ani

Andrew este un băiețel de 9 ani care pentru aniversarea lui de 8 ani, și-a dorit acțiuni la Apple. A primit ce și-a dorit, doar că după puțin timp, acțiunile au scăzut. Apoi, a vrut să investească în jocul Minecraft pentru că știa el că urmează un update și bănui că acțiunile vor exploda. Nu putea să investească îm Minecraft pentru că acțiunile nu erau publice.

Văzând cât de pornit este să investească, tatăl său i-a sugerat că ar putea să investească în bitcoin. Dupa ce i-a explicat cam ce înseamnă acest lucru, băiatul a fost foarte încântat și a decis să convertească acțiunile de la Apple în bitcoin.

Verifica în fiecare zi cum stă cu investiția chiar și la școală. Într-o zi, la o ședință cu părinții, stătea și butona telefonul mamei. O profesoară l-a întrebat ce joc se joacă. Mare i-a fost mirarea acesteia când i-a spus ce face. Andrew i-a explicat ce este bitcoin și că este pe plus cu 50 de dolari. I -a mai spus că se gândește să transforme în bani 25%.

Deja lumea se strânsese în jurul lui ascultându-l cu uimire. Profesoara i-a spus să țină o prezentare despre bitcoin la ora de matematică. Bineînțeles că puștiul a acceptat imediat, ba chiar a adus și videoclipuri despre minare la care se uita el.

S-a oprit Andrew aici? Normal că nu. Ai văzut doar că baiatul voia să facă bani de la bun început. El a văzut în asta o oportunitate mult mai mare pentru a se rezuma doar la investit.

Așa că băiatul nostru devine unul din cei mai tineri antreprenori bitcoin. A fondat compania Wonder Bracelets (Brățări Magice) care vinde brățări confecționate cu mâna, plata acceptată fiind doar bitcoin. Brățările le puteți vedea aici.

4) Cei 3 frați apicultori care acceptă bitcoin

antreprenori apicultori care fac afaceri cu bitcoin

 

Care e povestea lor? Ei bine, BeesBros sunt de fapt 3 frați antreprenori  sub 20 de ani, care vând diverse produse apicole.

Tatăl lor a fost cel care a auzit prima dată de Bitcoin de la un prieten de-al său care mina. Nu a înțeles foarte bine detaliile tehnice, însă i-a plăcut conceptul și le-a povestit și copiilor lui, care au văzut imediat oportunitatea.

Au fost printre primii comercianți care acceptă bitcoin (din anul 2011). Aceștia au fost atât de captivați de această nouă tehnologie încât s-au apucat să mineze pentru simplul fapt că „nu se simțeau adevărați oameni bitcoin” dacă nu minau, spun ei.

Ok, dar ce i-a ajutat cu ceva sau a fost doar un „moft” de adolescenți? Cu siguranță! Afacerea lor a avut un mare succes pentru că a atras un segment foarte mare de clienți care aveau monede virtuale și nu prea aveau unde să le cheltuiască. Mai mult decât atât, acest lucru a ajutat și la fidelizarea clienților. Celor 3 băieți se pare că nu le pare rău, pentru că au decis să accepte și un alt tip de monedă virtuală, moneda Litecoin.

3) Bitcoin în una din cele mai prestigioase universități din lume

Moneda digitală este primită cu entuziasm și în unele din cele mai prestigioase universități din lume.  La Universitatea MIT, 2 studenți au strâns într-o campanie jumătate de milion de dolari pentru a da în toamnă câte 100 de dolari în bitcoin la fiecare student MIT. Unul dintre fondatorii clubului MIT Bitcoin (clubul prin care s-au strâns banii) a spus că ceea ce au făcut ei e la fel ca atunci când studenții primeau acces la Internet la începutul erei Internetului.

Această acțiune nu a fost unică. Alți 2 studenți au urmat modelul și au fondat College Crypto Network (CCN). Această rețea face cunoscută tinerilor lumea criptomonedelor și ii connectează cu această industrie oferindu-le diverse joburi. De asemenea, prin diverse proiecte academice, această rețea ajută la cercetarea și dezvoltarea monedelor digitale.

Cei 2 tineri antreprenori au contactat oameni influenți din comunitatea bitcoin, printre care și Will Pangman (antreprenor bitcoin) care s-a oferit săfie mentorul organizației. Tot acesta este în discuții cu  Coinbase, Circle, și Bitpay pentru a oferi fiecărui colegiu care are un club CCN infrastructura necesară plăților în monedă digitală.

2) Prăjiturele bitcoin

prajiturele bitcoinCâteva fete au decis să ducă tradiționala afacere de a vinde prăjiturele pe stradă, la un alt nivel. Acestea au făcut un cod QR cu adresa portofelului lor virtual, bitcoin, pe care l-au lipit de standul unde vindeau delicatesele.

Afacerea lor a devenit virala o dată ce un client a postat pe Reddit o poza cu standul lor. Imediat ce poza a ajuns și la comunitatea bitcoin, au început să primească donații. Așadar, aceste fete știu cu siguranță să profite de oportunitățile ce li se prezintă.

1) La 15 ani – de la 1000$ la 100000$

ErikFinman antreprenor bitcoinPovestea lui Erik Finman începe într-o primăvară, de Paști, când a primit cadou de la bunica lui, 1000 de dolari. Erik i-a investit pe toți în monedă digitală bitcoin fiind de multă vreme sfătuit de fratele său mai mare să facă acest lucru.

Dar Erik nu a fost insiprat doar când să investească, ci și când să scoată banii. Astfel că el a transformat monedele digitale în bani reali, cash, la un moment oportun, investiția de 1000 de dolari valorând 100000 de dolari.

Nu s-a luat dus de val cu atâția bani câștigați, ci a fondat compania Bootangle. Aceasta este un serviciu online care face legătura între profesori și studenți prin videochat, având deja peste 3000 de utilizatori.

De unde i-a venit ideea? Tânărul nostru nu a fost niciodată mulțumit de sistemul de educație tradițional pentru că, spune el, nu putea să învețe doar ce voia el să învețe. Astfel că încă de mic a început să se autoeduce, ba chiar a început să îi învețe pe copiii din cartier robotică la doar 9 ani!

Visul lui este să facă 1 milion de dolari până la 18 ani pentru a nu fi nevoit să meargă la colegiu. El este în continuare un susținător al criptomonedei, plătindu-și angajații în bitcoin. Astfel devine și el unul din tinerii antreprenori care folosesc bitcoin pentru afacerea lor. El crede că valoarea acestei tehnologii va crește exponențial. „Bitcoin este ca Internetul în anii 90′ ”, mai spune el.

După ce am aflat aceste povești, am stat și m-am întrebat: Oare, dacă am începe să fim mai deschiși la lucruri noi, la fel ca și copiii, nu am avea mai mult de câștigat?

Tu ce părere ai? Lasă-mi un comentariu!

Ai o întrebare? Lasă un comentariu mai jos:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.