Ce poți cumpăra cu bitcoin?

ce poti cumpara cu bitcoin

În ultima vreme sunt foarte entuziasmat de monedele digitale și vorbesc cu prietenii despre asta ori de câte ori am ocazia. Un prieten mai sceptic m-a întrebat: „Bine, bine, monedele astea sunt foarte populare, sigure și așa mai departe… Dar ai văzut tu pe cineva să poată cumpăra cu bitcoin lucruri reale, în afară de acea pizza de 11 milioane de dolari?

Da, i-am răspuns. Hai să vezi cine acceptă monede virtuale.

Calculatoare DELL poți cumpăra cu bitcoin

Da, poți cumpăra cu bitcoin produse DELL, deocamdată doar în SUA, Canada și Marea Britanie. Dell este una din cele mai mari companii care acceptă bitcoin la ora actuală. Cea mai mare tranzacție făcută în bitcoin la ei este de 50000$.

Priviți cât de simplu se poate cumpăra cu bitcoin:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]ce putem cumpăra cu bitcoin[/youtube]

Pot cumpăra bilete la film cu bitcoin?

Da, poți să te duci la film și să plătești cu bitcoin. Filmul „Dope” este primul film la care biletele se pot cumpăra cu bitcoin. Biletele se puteau achiziționa de pe MovieTickets, această platformă având o colaborare cu peste 900 de cinematografe din Statele Unite. Tranzacția se putea face prin platforma GoGoin într-un mod la fel de simplu ca plata obișnuită cu cardul.

Pot plăti abonamentul TV cu bitcoin?

În România, încă nu. Dar, în Statele Unite se poate. Dish Network, compania de servicii de televiziune prin satelit din Statele Unite, a anunțat că acceptă plata serviciilor sale în moneda digitală bitcoin. Deci, se pot cumpăra cu bitcoin și servicii.

Se pare că tot mai multe companii se alătură acestui trend de a accepta plata într-o monedă virtuală. Întâi a fost prima pizza cumpărată cu bitcoin, apoi prima mașină, acum filme și servicii de televiziune. Oare ce mai urmează?

Pot finanța politicieni cu bitcoin?

politicienii accepta bitcoin

Rep. Stockman împreună Nick Spanos, fondator Bitcoin Center.

Democratul Jared Polis a anunțat că va primi contribuții pentru campania sa electrorală în bitcoin. El susține faptul că Bitcoin și alte monede digitale sunt doar un început ce arată lumii întregi ce potențial au – de la reducerea costurilor de tranzacționare până la a da oamenilor mai multe opțiuni în comerț.

Acesta nu e singurul. Republicanul Steve Stockman acceptă bitcoin pentru campania sa din Senat împotriva adeversarului său politic John Cornyn.

 

 

Pot cumpăra cu bitcoin o cameră la hotel?

Compania de turism Expedia acceptă bitcoin pentru rezervările la hotel. Deci, da, poți cumpăra cu bitcoin o cameră la hotel. Deci iată încă o mare companie care și-a dat seama că are numai de câștigat oferindu-le utilizatorilor încă o metodă de plată și alăturîndu-se astfel celorlalți giganți menționați mai sus care văd un potențial în această monedă a viitorului. Oferindu-le această metodă alternativă de plată, Michael Gulmann vicepreședintele Expedia, crede că va atrage încă un tip de clienți.

Pot cumpăra aproape orice cu bitcoin?

Unul din cele mai mari magazine online, Overstock.com acceptă plata cu monede digitale. Practic, poți cumpăra aproape orice cu bitcoin. Probabil te întrebi de ce ar risca, nu-i așa? Iată motivul oferit de cei de la Overstock.

Financiar. Sunt o mulțime de posesori de bitcoin care ar dori să folosească monedele, dar nu au unde. Astfel, la fel ca și cei de la Expedia, cei de la Overstock și-au dat seama ca pot atrage un alt segment de clienți, un segment care crește din ce în ce mai mult. Astfel, pot acapara din ce în ce mai mult din piața globală. De asemenea, un alt motiv financiar foarte important sunt taxele extrem de mici pentru tranzacțiile bitcoin.

Pot pierde bitcoin la cazinou?

cazinou de la care poti cumpara cu bitcoinBineînțeles. Cel mai vechi cazinou din Las Vegas, Golden Gate, acceptă plata în monedă digitală. Acesta are o istorie în a accepta noi tehnologii, fiind primul din oraș care a instalat un telefon, în anul 1907.

Poți plăti la hotelurile acestui cazinou, la restaurente sau poți cumpăra cu bitcoin inclusiv cadouri. Conducerea declară că se bucură căsunt din nou primii care adoptă o nouă tehnologie și le pot oferi clienților o metodă alternativă de tranzacționare.

Doar atât?

Acestea sunt doar câteva exemple de companii de la care poți cumpăra cu bitcoin. Lista este foarte lungă. De fapt, conform International Business Times sunt peste 100000 de firme care acceptă plata în monedă virtuală, iar această listă este în creștere.

Probabil îți spui, așa cum mi-a spus și prietenul meu puțin mai sceptic: „Ok, dar asta se întâmplă în America…cine știe când va apărea și la noi!”. Când vom putea plăti totul în monedă digitală nu știu, dar știu că s-a cumpărat o casă în România doar cu monede virtuale, nu cu Bitcoin, ci cu MCoin.

De asemenea, îmi aduc aminte că atunci când spuneai oamenilor că vom putea plăti doar cu telefonul, părea ca și cum ai vorbi din filme SF. Lumea nu credea că va fi posibil, sau cel puțin nu în România și nu într-un timp atât de scurt. Și totuși, iată că există destul de multe locuri în România unde putem plăti cu telefonul prin serviciul NFC.

Așadar, uite cât au evoluat lucrurile. De la o monedă care s-a tranzacționat pe forumuri, lipsită de valoare, a ajuns să fie folosită de către mariile companii.

Tu ce crezi? Vei putea cumpăra pâine, de exemplu, cu monedă digitală? Aștept părerea ta într-un comentariu!

Ai o întrebare? Lasă un comentariu mai jos:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.