Cum cumpăr pâine cu moneda digitală?

,

”Cum cumpăr pâine cu moneda digitală” e întrebarea pe care mi-a adresat-o un prieten după ce i-am tot povestit despre aceste monede digitale.

Întrebarea este perfect legitimă pentru că am tot scris despre cum poți obține monede digitale, ce lucruri poți cumpăra cu moneda digitală și ce comercianți acceptă acest tip de tranzacționare.

Dar ce faci dacă rămâi doar cu monedă virtuală și nu ai bani cash deloc? Vrei să iei o pâine, dar tanti de la magazinul din colțul blocului nu acceptă decât bani cash. Ce faci: mergi la un restaurant care acceptă și moneda ta digitală sau mai este o alternativă?

Așadar, hai să vedem cum poți să cumperi pâine cu moneda digitală!

1) Vinzi monedele online

În această secțiune, pentru a cumpăra pâine cu moneda digitală va trebui de fapt să îți vinzi moneda digitală și să primești bani cash în schimb.

Știu, sună complicat! ”Trebuie să fac tot felul de operațiuni ca să pot cumpăra o pâine!”, nu-i așa? Ei bine, nu e. Îți voi prezenta 3 metode foarte rapide de a schimba moneda digitală în bani cash pentru cazurile în care rămâi doar cu criptomonedă ”în buzunar”.

Schimb direct (online)

Site-uri precum Coinbase,  LocalBitcoinsBitBargain sau Bittylicious oferă acest tip de serviciu prin care îți poți schimba moneda digitală în bani reali.

Cum se procedează? Te înregistrezi înainte ca vânzător, apoi faci o oferta de vânzare. Site-ul te alertează atunci când un cumpărător vrea să facă schimb cu tine. De aici, interacțiunea se face doar cu  persoana care vrea să cumpere monedele digitale, doar că tranzacția va fi finalizată prin intermediul site-ului.

Schimbul se face foarte rapid pentru că platformele sunt foarte cunoscute și populate, deci nu va trebui să aștepți o veșnicie să îți cumperi pâinea.

Case de schimb

case de schimb de moneda dTranzacționarea în cazul caselor de schimb este foarte similară cu cea a schimbului direct. Diferența este că nu mai interacționezi tu cu cel care vrea să cumpere.

Plasezi suma pe care vrei să o vinzi și tipul de monedă pe care îl vinzi (de exemplu Mcoin) și prețul pe unitate la care vinzi. Imediat ce o altă persoană face o comandă de cumpărare de monede care să se potrivească ofertei tale, casa de schimb va  finaliza tranzacția și banii îți vor fi virați în cont.

La fel, operațiunea nu durează deloc mult.

Platforme de schimb peer-to-peer

Această tip de platformă aduce împreună  două grupuri de oameni cu nevoi complementare: tu, care vrei să cumperi un produs, dar comerciantu nu acceptă monedă digitală, și o altă persoană care vrea să câștige monedă digitală.

Cum funcționează? 

  1. Tu vrei să îți cumperi pâine cu monedă digitală sau să îți faci cumpărăturile, dar comerciantul nu acceptă criptomonedă. Așa că intri pe o astfel de platformă și dai un link cu produsele pe care vrei să le cumperi de pe site-ul respectiv și discount-ul pe care îl vrei.
  2. Dan, are un card de credit și vrea să cumpere bitcoin . El acceptă târgul și prin această platformă face cumpărăturile pe care le vrei tu, iar la adresa de livrare pune adresa ta.
  3. O dată ce ai primit bunurile. tu înștiințezi platforma că le-ai primit, iar moneda digitală este eliberată în contul lui Dan, minus discount-ul tău.

Astfel poți să îți faci cumpărături și să beneficiezi și de reduceri. O platformă cunoscută de acest tip este Purse.

Dezavantajul aceste metode de a schima criptomonedă ar fi că încă nu sunt foarte multe magazine, supermarketuri la care poți să îți faci cumpărăturile și să ți le livreze acasă. În România două supermarketuri care fac acest lucru sunt Mega Image și Cora dar, bineînțeles că lucrurile se vor schimba într-un viitor nu foarte îndepărtat.

2) Schimb direct

schimb de moneda digitalaÎn acest caz nu cumperi pâine cu moneda digitală, dar nu mori de foame cu o grămadă de bani virtuali în cont pentru că poți să îi schimbi foarte ușor. Dacă ai prieteni care folosesc monede digitale poți scana codul QR de pe telefonul lor, le transferi monedele digitale, iar ei îți dau banii.

Cred că este cea mai simplă metodă posibilă. Tot ceea ce trebuie să faceți este să cădeți de acord asupra prețului pentru că acesta variază. Iar asta se poate face foarte simplu cu ajutorul unor aplicații precum Zeroblock sau BTCreport.

3) Bancomat de monedă digitală

paine cu moneda digitala - bancomat bitcoinCe faci dacă la magazin nu se acceptă plata cu cardul? Mergi la bancomat și scoți bani, nu-i așa? La fel poți proceda și când vrei să cumperi pâine cu moneda digitală, iar comerciantul nu acceptă acest tip de plată. Există bancomate speciale la care îți poți schimba criptomoneda în bani reali.

E adevărat că încă nu sunt la fel de multe precum bancomatele normale, dar lucrurile evoluează cu o viteză extraordinară. În București sunt deja 3 astfel de bancomate!

În concluzie, poți să cumperi pâine cu monedă digitală, iar dacă nu poți în mod direct, poți schimba criptomoneda în bani foarte simplu. Ceea ce este important e faptul că nu rămâi cu monedă digitală pe care să nu o poți folosi în vreun fel sau altul!

Ție care metodă ți se pare cea mai convenabilă?

Ai o întrebare? Lasă un comentariu mai jos:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.